© Kaikki täältä löytyvä materiaali on vapaasti käytössäsi.

Kouluverkkoselvitys sai niskaansa arvosteluryöpyn

""Opetusviraston tilaaman konsulttiselvityksen esitys jopa 20 koulun sulkemisesta Helsingissä on saanut poliitikot ymmälleen.""

""Opetuslautakunnan puheenjohtaja Tuomas Nurmela (kok) myöntää, että selvitys on teknokraattinen ja suoraviivainen, mutta hänen mukaansa se ei haittaa.

"Henki ainakin lautakunnan enemmistön mielestä on että se on konsultin näkemys, lautakunta ei ole sitä tilannut eikä siihen sitoutunut.""

www.hs.fi/kaupunki
28.11.2006

Keskustelua aiheesta:
Helsingin kouluverkkoselvitys sai niskaansa kovan arvosteluryöpyn

Sama aihe käsitellään myös ketjussa:
Vanhemmat ja opettajat eivät niele esitystä koulujen lakkauttamisesta.

Osallistu keskusteluun.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyseisessä Helsingin Sanomien artikkelissa 28.11.2006 opetuslautakunnan puheenjohtaja Tuomas Nurmela(kok)toteaa: "Sellaista tutkimusta en ole nähnyt, että iso koulu olisi opetuksen laadun osalta huonompi kuin pieni koulu"

Aiheesta löytyy varmaan paljonkin tutkimustietoa. Oppimiseen vaikuttaa opetuksen laadun lisäksi mm. koulun ilmapiiri ja kouluyhteisön toimivuus. Koulun tehtävänä on myös tukea oppilaiden kasvua ja kehittymistä. Pienessä ja keskisuuressa koulussa oppilaiden ongelmat huomataan helpommin kuin suuressa koulussa ja niihin myös puututaan nopeammin.

Ohessa KT Taina Peltosen
pieniä kouluja oppimisympäristönä käsittelevä luento:

http://www.pohjois-
savonkylat.info/portaali/tuonnit/
Pienikouluoppimisymparistona.ppt#2

Myös kasvatustieteen, erityisesti opettajankoulutuksen, professori Eira Korpela puolustaa lähikouluja. Hän on Suomen lähikoulut ry:n puheenjohtaja:

http://www.suomenlahikoulut.info/