© Kaikki täältä löytyvä materiaali on vapaasti käytössäsi.

Syysmarkkinoiden flaieri

SÄILYTETÄÄN KÄPYLÄLÄISTEN LASTEN JA NUORTEN INHIMILLISEN KOKOISET KOULUT!

Yhtenäiskoulu on uranuurtaja yhtenäisessä perusopetuksessa, johon koko maa on hiljalleen siirtymässä. Yhtenäiskoulussa oppilas voi jo nyt käydä samaa koulua ekalta luokalta lukion loppuun siinä ”avoimessa, rohkaisevassa, kiireettömässä ja myönteisessä ilmapiirissä”, johon uusi perusopetuksen opetussuunnitelma tähtää. Vaikka Yhtenäiskoulu ei ole pieni koulu, oppilaitten monenikäisyys saa sen tuntumaan kokoaan pienemmältä.

Yhtenäiskoulussa nyt opiskelevat peruskoulun oppilaat on Helsingin kouluverkon ”kehittämisehdotuksen” mukaan tarkoitus siirtää Käpylän peruskouluun ja Yhtenäiskoulun lukion aloituspaikat Vuosaareen. Yhtenäiskoulun tiloihin nykyisten yli 400 oppilaan paikalle on tilankäytön tehokkuuden nimissä tarkoitus sijoittaa noin 200 Åshöjdens grundskolanin yläasteen oppilasta. Ehdotuksessa ei ole huomioitu, että Yhtenäiskoulun kiinteistön tilat ovat tällä hetkellä paljon tehokkaammassa käytössä.

Ehdotuksen toteutuessa Käpylässä olisi siis vain yksi yli tuhannen oppilaan peruskoulu eikä tavallista lukiota lainkaan. Järjestelystä ei kertyisi kaupungille säästöä senttiäkään, sillä Yhtenäiskoulun kiinteistö säilyisi edelleen koulukäytössä.

ME KÄPYLÄLÄISTEN LASTEN JA NUORTEN VANHEMMAT EMME HALUA, ETTÄ KÄPYLÄN KOULUT YHDISTETÄÄN.

Yhtenäiskoulun säilyttäminen on myös Käpylän peruskoulun lasten etu. Yli 1000 oppilaan koulu lisäisi väistämättä lasten pahoinvointia ja erityisopetuksen tarvetta.

Käpylän peruskoulu ja Yhtenäiskoulu sijaitsevat eri puolilla liikenteellisesti erittäin vaarallista Mäkelänkatua. Asukaspuisto Kimmo, joka vastaa tällä hetkellä lähes 80 yhtenäiskoululaisen turvallisesta iltapäivähoidosta, jäisi koulujen yhdistyessä kadun väärälle puolelle. Puistoa ei voi siirtää.

Miten uudessa jättikoulussa sitten hoidettaisiin yli sadan lapsen lakisääteinen iltapäivätoiminta, kun ehdotuksessa ei varata iltapäivätoiminnalle omia tiloja? Ehdotus romuttaisi asukaspuisto Kimmon ja samalla koko Käpylän iltapäivätoiminnan.

AUTA MEITÄ PELASTAMAAN KÄPYLÄLÄISTEN LASTEN KOULUT JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA!

Laita nimesi nettiadressiin Yhtenäiskoulun säilyttämisen puolesta:
www.adressit.com/ynk

Lisää tietoa Yhtenäiskoulusta sekä kiinnostavia linkkejä löytyy koulun omilta sivuilta: www.ynk.edu.hel.fi

TULE MUKAAN TOIMINTAAN LASTEMME YHTEISEKSI HYVÄKSI!
Lähetä yhteystietosi YNKin vanhempien toimintaryhmälle pro.ynk@edu.hel.fi.

Ei kommentteja: