© Kaikki täältä löytyvä materiaali on vapaasti käytössäsi.

Lehdistötiedote 01.12.06

LEHDISTÖTIEDOTE 01.12.06 VAPAA JULKAISTAVAKSI




YHTENÄISKOULU JUHLII 50-VUOSITSYNTTÄREITÄÄN

Markkinat 3.12.06 koulun pihalla (Louhentie 3) klo 14 - 17

Helsingin Yhtenäiskoulu juhlii marras-joulukuun taitteessa 50 ikävuottaan.

Syntymäpäivien juhlinta on alkanut 29.11. koulun avoimilla ovilla ja huipentuu 5.12. pidettävään Arena-teatterin juhlaan sekä juhlailtamiin. Sunnuntaina 3.12. pidetään koululla syysmarkkina klo 14 - 17. Kaikki koulun ystävät ovat tervetulleita! Tarjolla on jouluista myytävää, syötävää ja juotavaa sekä ProYhtenäiskoulun info-koju, jossa voi tavata kouluverkkouudistuksen yhteydessä ehdotettua Yhtenäiskoulun lakkauttamista vastustavia vanhempia. Kojulta voi myös lähettää postia päättäjille.

Suomen vanhimmassa yhtenäisessä peruskoulussa on oppilaita yli 400. 12-vuotinen, yksisarjainen pedagoginen kokonaisuus tarjoaa oppilaalle mahdollisuuden käydä samaa koulua ensimmäisestä luokasta lukioon. Yhteisöllisyys on Yhtenäiskoulussa tärkeä, kaikessa toiminnassa toteutuva periaate. Yhtenäiskoulu on tarjonnut vaihtoehdon monille oppilaille, joiden koulunkäynti ei ole muualla onnistunut.

Idea yhtenäiskoulusta sai alkunsa epävirallisen Urania-seuran puitteissa, ja vuonna 1956 perustettiin koulua ylläpitämään Yhtenäiskoulu ry. Koulussa toteutettiin alusta saakka periodijärjestelmää, jota koulun ensimmäinen rehtori Touko Voutilainen oli kokeillut aeimmin Sysmän yhteiskoulussa. Periodijärjestelmän pohjalta kehitettiin luokaton järjestelmä, joka on levinnyt lukioihin koko maassa. Muutkin Yhtenäiskoulussa suoritetut kokeilut ovat vaikuttaneet suuresti Suomen koululaitokseen.

Nähdään markkinoilla!

ProYhtenäiskoulun psta

Sanna Rekola

(puh. poistettu nettiversiosta)

Ei kommentteja: