© Kaikki täältä löytyvä materiaali on vapaasti käytössäsi.

Kampanjakirje

Yhtenäiskoulu tarvitsee apuasi!


Hyvä vastaanottaja,

Tämä ei ole roskapostia. Pahoittelen, mikäli olen jo aiemmin lähettänyt asiaa koskevan viestin sähköpostiisi.

Helsingin kaupunki on teettänyt ulkopuolisella konsulttiyhtiöllä väestöennusteisiin perustuvan selvityksen, jossa ehdotetaan Käpylässä sijaitsevan Yhtenäiskoulun lakkauttamista sekä koulun tilojen ja määrärahojen antamista ruotsinkielisen koulun käyttöön.

Konsulttiselvitys ei ota lainkaan huomioon opetuksen laadun tai lasten hyvinvoinnin kaltaisia seikkoja. Lakkautusuhan alla kamppaileva Yhtenäiskoulu on kaupungin kouluista ainoa, jota lapsi voi käydä pienestä ekaluokkalaisesta ylioppilaaksi asti. Koulussa on noin 400 oppilasta. Se on toimiva ja elinvoimainen yhteisö, jossa vaalitaan koulun 50-vuotisen olemassaolon aikana muotoutuineita perinteitä. Koulussa on toteutettu alusta alkaen periodi- eli jaksojärjestelmää. Sen pohjalta kehitetty luokaton järjestelmä on sittemmin otettu käyttöön lukioissa ympäri Suomen. Useat muutkin Yhtenäiskoulussa toteutetut kokeilut ovat vaikuttaneet merkittävästi koko Suomen nykyiseen koululaitokseen. Yhtenäiskoulussa lapset ovat tärkeitä. Koulussa on lämmin ja turvallinen ilmapiiri, siellä sekä opitaan että voidaan hyvin.

Yhtenäiskoulun lakkauttaminen kasvattaisi alueen toisen suomenkielisen koulun noin tuhannen oppilaan massiiviseksi elämälle vieraita tuotantotavoitteita toteuttavaksi kolhoosiksi. Lapsia ei länsimaisessa yhteiskunnassa voi, eikä saa kohdella kuin karjaa! Lapset tarvitsevat IHMISENKOKOISEN koulun, jossa jokainen oppilas kohdataan yksilönä. Opintosuoritukset eivät parane tai lasten hyvinvointi lisäänny kasvattamalla koulu-ja luokkakokoja.

Lasten asia on tärkeä. Eduskuntavaalien alla siitä tulee helposti osa poliittista peliä, jossa pienet jäävät isojen jalkoihin kaikkien puolueiden julistaessa yhdestä suusta lasten parasta, käytännön toimien osoittaessa jotain muuta.

Meidän hankkeemme etenee pienten ihmisten ehdoilla ja kyvyillä sekä nollabudjetilla samaan aikaan, kun poliittisilla järjestöillä, Helsingin kaupungilla sekä muilla asiaan sotkeutuneilla tahoilla on varaa tarjoilla lehdistön edustajille tuulihattuja. Koulujen lakkauttusasiasta on hyvää vauhtia tulossa nihkeää poliittista peliä aitoon suomettumisen ajan henkeen. Ei liene epäselvää, että koulujen lakkauttamisen saama mediajulkisuus on pääsääntöisesti isojen asialla eikä tavallisten ihmisten ääni pääse kuuluviin. Lasten asia ei saa hukkua eduskuntavaaliskandaalien yhteiseen likakaivoon. Yhteiskuntaa ei voi tänä päivänä, vuonna 2006 pyörittää 70-luvun malliin. Sisäisen Suomettumisen aika on ohi!

Tarvitsemme apuasi, jotta kampanjamme Yhtenäiskoulun säilyttämisen puolesta saisi julkisuutta ja koulu pelastuisi. Kopioi kampanjabanneri blogiisi tai sivullesi, allekirjoita nettiadressi ja kerro kampanjasta ystävillesi.

Seis poliittiselle kähminnälle ja vaalisirkukselle lasten kustannuksella! Pienten puolesta paksuja vastaan!


Vetoamme sinuun,

Kopioi kampanjabanneri blogiisi/ sivullesi. Ohjeet osoitteessa: http://ihmisenkokoinen.blogspot.com/search/label/Kampanja

Allekirjoita nettiadressi osoitteessa:
http://www.adressit.com/ynk

Lämmin kiitos avustasi!
Yhtenäiskoulun lasten ja vanhempien puolesta,

Saana Manninen,
Yhtenäiskoululaisen äiti

saana.manninen@gmail.com
ihmisenkokoinen.blogspot.com

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"...Yhtenäiskoulun lakkauttaminen kasvattaisi alueen toisen suomenkielisen koulun noin tuhannen oppilaan massiiviseksi elämälle vieraita tuotantotavoitteita toteuttavaksi kolhoosiksi..."

Tuo on kyllä aikamoista mustamaalusta. Onko se Ynkin arvojen mukaista mielikuvien luontia?

Saana kirjoitti...

Hyvä Nimetön,

Tämä on kampanjablogi, jossa esittämäni näkemykset, ajatukset ja toimintatavat eivät välttämättä miellytä kaikkia. Tämän blogin ainoa tehtävä on toimia Yhtenäiskoulun säilyttämisen puolesta.

Yhtenäiskoulun arvojen mukaista on tukea oppilaiden omaa ajattelua. Tällöin kyse ei ole mielikuvien luomisesta, vaan kyvystä todellisuuden kriittiseen havainnointiin. Oletan, että myös erilaisuuden hyväksyminen on osa Yhtenäiskoulun arvoperustaa.

Kommentoimassasi kohdassa ei mustamaalata mitään. Mielikuva, joka sinua ahdistaa kuvaa itänaapurimme synkkää menneisyyttä, sen tyhjiä tilastoja ja massiivisia tuotantolaitoksia. Historia on osoittanut jättiläismäisten järjestelmien johtavan henkiseen pahoinvointiin ja yleiseen kurjistumiseen.

Ehkä kuvittelet, että kysymys on naapurikoulun mustamaalaamisesta, olet väärässä. Käpylän peruskoulu on tällä hetkellä toimiva ja hyvä koulu, jonka tulevaisuus näyttää kuitenkin synkemmältä, mikäli kouluverkkosuunnitelma toteutuu Yhtenäiskoulun osalta kaavaillun kaltaisena.