© Kaikki täältä löytyvä materiaali on vapaasti käytössäsi.

Riittävän ajoissa ja avoimesti

"Koulutuspolitiikka ei ole passiivista reagointia olemassa olevaan, vaan osallistuvaa ja aktiivista tulevaisuuden tekemistä. Koulutuspolitiikan avulla luodaan parempaa tulevaisuutta!"

"Vanhemmat ympäri Suomen ovat ymmärrettävästi huolissaan perusopetuksen leikkauksista. Monilla paikkakunnilla on herätty puolustamaan lasten oikeutta hyvään ja turvalliseen oppimis- ja kasvuympäristöön. Vanhempien näkökulmasta koulukeskustelua sanelevat liiaksi vaihtoehdottomat taloudelliset reunaehdot, eikä perheiden elämää ole tarkasteltu kokonaisvaltaisesti. Perusopetusta koskevat päätökset eivät voi olla vain taloudellisesti, vaan myös pedagogisesti ja lasten hyvinvoinnin kannalta kestäviä ratkaisuja. Kouluverkkotarkistuksista on käytävä perusteellinen keskustelu, johon vanhemmat on otettava riittävän ajoissa ja avoimesti mukaan."
"Kouluverkon karsiminen on perusteltua silloin, kun oppilaiden määrä selkeästi vähenee. Usein on järkevämpää karsia tiloja ja kiinteistöjä ja suunnata siitä saatavat säästöt opetuksen kehittämiseen, kuin leikata opetustunteja ja heikentää opetuksen laatua. Suuri osa kunnista tekee kouluverkon karsintaa kuitenkin taloudellisessa pakkoraossa, jossa pedagogiset seikat eivät puhu karsimisen puolesta, vaan ainoa konsultti on euro, eikä lopputulos ole paras mahdollinen."

Osaamisella parempi tulevaisuus
-Koulutuksen haasteet ja mahdollisuudet


Kokoomuslaisia linjauksia koulutuspolitiikasta

Kokoomuksen varapuheenjohtaja,
Osaamis- ja sivistyspoliittisen ohjelman puheenjohtaja
Paula Risikon työryhmän raportti

Kansallinen Kokoomus
Kokoomuksen eduskuntaryhmä
09.05.2006

Risikon raportti

Ei kommentteja: