© Kaikki täältä löytyvä materiaali on vapaasti käytössäsi.

Luistellen sotaan

Kumpulan ala-asteen vanhemmat ovat keksineet oivallisen keinon tuoda koulujen lakkautussuunnitelmat kaupunkilaisten tietoisuuteen luistelun merkeissä. Teemme banderolleja, pukeudumme huomiotaherättävästi, puolustamme kouluamme näkyvästi ja kärkevästi kaikin tavoin! Vastustakaamme yhdessä Käpylän peruskoulun paisumista jättimäiseksi, lasten pahoinvointia entisestään kasvattavaksi koulutusyksiköksi!

Tukekaamme tässä asiassa avoimesti, rehellisesti ja rohkeasti niitä kouluja, jotka ovat lakkautusuhan alla!

Alla kutsu mielenilmaukseen:


Hyvä lakkautusuhan alla olevan koulun kannattaja!


Me Kumpulassa olemme kyllästyneet jatkuvaan pelkäämiseen. Pieni ala-asteen viipalekoulumme, joka on Käpylän peruskoulun sivupiste, ehdotetaan lopetettavaksi ties monennettako kertaa. Syymme puolustaa 1- ja 2-luokat sisältävää kouluamme on yksinkertainen: turvallinen koulumatka. Oman taistelumme ohessa olemme seuranneet järkyttyneinä myös kohtalotovereidemme kamppailua. Kokonaista kaksikymmentäkaksi koulua ehdotetaan lopetettavaksi tai sulautettavaksi suurempiin yksiköihin. Opetusviraston näkemys helsinkiläisten lasten tulevaisuuden koulusta tuntuu olevan kasvatuskasarmi; mitä enemmän oppilaita onnistutaan sullomaan samaan rakennukseen, sen parempi.

Me olemme eri mieltä. Me uskomme, että tehokas opetus ei ole ainoa aikuiseksi kasvattava, vaan lapsi ja nuori tarvitsee myös turvallisen koulutien ja inhimillisen kokoiset seinät. Olemme myös kyllästyneet kuulemaan säästöistä, joiden jatkuvana kohteena ovat tulevaisuuden veronmaksajat - varsinkin, kun kaupungin kassassa riittää rahaa.

Jos olet samaa mieltä kanssamme ja haluat ilmaista huolesi, tule luistelemaan turvallisen lähikoulun puolesta Rautatientorille sunnuntaina 4.2.2007 klo 15-16. ILOINEN MIELENOSOITUS pidetään kaikkien lakkautusuhan alla olevien koulujen puolesta, ja sitä seuraamaan kutsutaan myös päättäjiä. Pukeudu heijastavaan turvaliiviin ja kirjoita siihen halutessasi iskulause. Voit myös valokuvata tai askarrella koulusi (tai tehdä banderollin) ja tuoda sen rekvisiitaksi. Ota mukaan lapset ja kaikki asiasta kiinnostuneet - mitä enemmän meitä on, sitä paremmin asiamme tulee huomatuksi. Älä luota naapuriin, vaan osallistu itse! Tarvitset vain radan perimän luistelurahan, me hoidamme luvat ja muut tarvittavat asiat.

Tapaamisiin helmikuussa!
Kumpulan vanhemmat ja koulutaistelijat

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koulun sijaitseminen lähellä osana lähialuuen yhteisöäa on äärimmäisen tärkeää. Kannatan itse Kumpulan toimipisteen säilyttämistä.

Väite, että Käpylän peruskoulu on lasten pahoinvointia kasvattava yksikkö on loukkaava. Kaikille Käpylässä ensi syksynä aloittaville se on varsin omituinen koulutien toivotus. Osa näistä kauhupuheita kuulevista lapsista opiskelee tälläkin hetkellä Kumpulassa.

Olen työskennellyt kyseisessä kouluyksikössä 13 vuotta. Se on tällä hetkellä oppilasmäärältään pienempi kuin koskaan. Koulun oppilaiden kasvavaa pahoinvointia en ole havainnut - päin vastoin. Tänäänkin näin iloisia ja onnellisia lapsia sekä heidän huoltajiaan.

Ville Teittinen

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Saana kirjoitti...

-Pornospämmi poistettu-

Monet selvitykset lasten ja nuorten hyvinvoinnista osoittavat, että lapset voivat huonosti. Tästä kertovat myös lisääntyneet huostaanotot.

En väitä, että Käpylän peruskoulussa voidaan huonommin kuin muualla, mutta on selvää, että suunnitellun kaltaisissa, yli tuhannen oppilaan kouluissa voidaan vielä huonommin kuin inhimillisen kokoisissa yksiköissä.

Käpylän peruskoulun, Yhtenäiskoulun ja Kumpulan viipalekoulun LASTEN edut eivät liene keskenään ristiriidassa?

Tervetuloa luistelemaan kanssamme!